В Луганській області знайшли два схрони із засобами ураження - СБУ

Обидві схованки було закладено у 2014-2015 роках
В Луганській області знайшли два схрони із засобами ураження - СБУ
Зброя фото: СБУ
17 Жовтня 2020, 12:30
читать на русском

У Луганській області Служба безпеки України виявила два схрони з військовими засобами ураження на дні змілілих водоймищ.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Одну зі схованок правоохоронці знайшли у Новоайдарському районі на березі річки Айдар поблизу села Маловенделівка. Там зберігалось п’ять артилерійських снарядів калібру 152 мм загальною вагою 40 кг у тротиловому еквіваленті та майже 500 патронів калібру 7,62 мм, - йдеться в повідомленні.

Другий схрон правоохоронці виявили на дні висохлого озера біля села Старий Айдар Станично-Луганського району. Із тайника вилучено 38 гранат Ф-1 та майже 300 набоїв різного калібру.

Читайте також

За даними правоохоронців, обидві схованки було закладено у 2014-2015 роках. Правопорушники сховали їх під водою, однак, через посуху, схрони опинилися біля поверхні ґрунту.

Нагадаємо, що державна компанія "Артем", що входить до складу Укроборонпрому, завершила випробування першої партії некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених для потреб державного замовника – Міноборони України. Вони заявили, що "вогневі випробування пройшли успішно, підтвердивши відповідність продукції технічним вимогам та високим стандартам якості. Вироби готові до дострокової передачі замовнику. В компанії очікують збільшення державного замовлення на даний перспективний вид боєприпасів".

1