Ухилялися від податків: заблоковано роботу одного з найбільших продавців побутової техніки в Україні

У продавця вилучено товарів на 173 мільйони гривень
Ухилялися від податків: заблоковано роботу одного з найбільших продавців побутової техніки в Україні
Конфіскований товар (Фото: Офіс генпрокурора)
17 Грудня 2020, 16:16
читать на русском

Силовики розкрили масштабну схему ухилення від оподаткування, яку використовував один з найбільших продавців побутової техніки та гаджетів в Україні.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України.

За даними слідства, продавці реалізували побутову техніку та електроніку через відому мережу магазинів роздрібної торгівлі від імені підконтрольних фізичних осіб-підприємців. При цьому операції не показувалися в податковому та бухгалтерському обліку, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Під час обшуків офісних та складських приміщень, що використовувалися для роботи продавця, вилучили первинні фінансово-господарські документи, чернетки, а також товарно-матеріальні цінності орієнтовною вартістю 173 млн грн.

Найближчим часом суд розв'яже питання про накладення арешту на вилучене майно.

За результатами розслідування діям причетних до схеми осіб буде надано правову оцінку.

Читайте також

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила посадовців Закарпатської митниці на створенні корупційної схеми під час ввезення до нашої країни автомобілів з іноземною реєстрацією. Корупційна схема "працювала" 3 місяці, у ній були задіяні дві зміни митників. Її організували посадові особи митного посту "Солотвино" разом з іншими цивільними особами. До незаконної діяльності митники залучали громадян іноземних держав для легалізації оборудки.

1