В Рівненській області викрили схему продажу керівних посад

Шахраї призначали на посади у системі обласної Нацполіції
В Рівненській області викрили схему продажу керівних посад
Арешт фото: пресслужба СБУ
8 Листопада 2020, 08:08
читать на русском

Служба безпеки України викрила схему продажу керівних посад у ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

З’ясувалося, що оборудку влаштував діючий співробітник Нацполіції області разом зі спільниками.

Зловмисники, прикриваючись нібито існуючими зв’язками у "високих кабінетах", запевняли, що можуть пролобіювати питання призначення на будь-які керівні посади начальника у системі обласної Нацполіції, – йдеться у повідомленні.

За можливість очолити відомство від діючих працівників поліції просили 500 тисяч доларів США. Призначення на посаду керівників підрозділів поліції оцінювалось від 50 до 100 тисяч американських доларів.

Правоохоронці затримали працівника Нацполіції разом зі спільником, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, поблизу одного з торгових центрів Рівного, під час отримання першої частини коштів у розмірі 25 тисяч доларів США. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Читайте також

Операція із викриття зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, що голова СБУ Іван Баканов заявив, що за 9 місяців поточного року за матеріалами СБУ розпочато 510 кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів, повідомлено про підозру 679 особам, 104 особи засуджені і 143 посадовці звільнено з посад.