За корупцію звільнено 143, засуджено 104 чиновники – Баканов

Про підозру у корупційних злочинах повідомлено 679 особам
За корупцію звільнено 143, засуджено 104 чиновники – Баканов
Фото: Офіс генпрокурора
28 Жовтня 2020, 11:58
читать на русском

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова провела оперативну нараду з керівництвом Служби безпеки України щодо посилення боротьби з корупцією, особливо у вищих ешелонах влади.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Під час наради голова СБУ Іван Баканов відзвітував про кількість розпочатих кримінальних проваджень, оголошених підозр та ухвалених судових вироків у корупційних справах.

За 9 місяців поточного року за матеріалами СБУ розпочато 510 кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів, повідомлено про підозру 679 особам, 104 особи засуджені і 143 посадовці звільнено з посад, - повідомив голова СБУ.

Іван Баканов акцентував увагу на тому, що із загальної кількості 208 кримінальних проваджень стосуються працівників правоохоронних та контролюючих органів.

Фото: Офіс Генпрокурора

Читайте також

У свою чергу Ірина Венедіктова нагадала, що президент Володимир Зеленський дав правоохоронцям два місяці для покращення роботи і очікує більше справ проти ТОП-корупціонерів до кінця року.

Ми маємо блокувати і руйнувати цілі корупційні схеми. Перемога в цій боротьбі можлива тільки при комплексному підході, - наголосила Генпрокурор.

Крім того, Ірина Венедіктова вказала на необхідність активної роботи з повернення державі збитків, завданих корупціонерами.

Нагадаємо, у НАЗК вважають, що судді КС ухвалили рішення щодо “незаконного збагачення” у власних інтересах.