У Закарпатській області викрили корупційну схему при ввезенні "євроблях"

Схема діяла три місяці на митному посту "Солотвино"
У Закарпатській області викрили корупційну схему при ввезенні "євроблях"
Корупція на митниці (Фото: СБУ)
6 Листопада 2020, 14:50
читать на русском

Служба безпеки України викрила посадовців Закарпатської митниці на створенні корупційної схеми під час ввезення до нашої країни автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Корупційна схема "працювала" 3 місяці, у ній були задіяні дві зміни митників. Її організували посадові особи митного посту "Солотвино" разом з іншими цивільними особами. До незаконної діяльності митники залучали громадян іноземних держав для легалізації оборудки.

На кордоні зловмисники вимагали у водіїв гроші за безперешкодне оформлення автомобілів, які прибували із-за кордону в режимі тимчасового ввезення. Вартість своїх послуг митники оцінювали у середньому 700 євро за авто. За оперативними даними, у середньому за зміну через митний пост пропускали до 10 "євроблях".

Організатора та двох посередників викрили під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 2,6 тисячі євро за ввезення 4 автомобілів. Вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи. Перевіряється причетність посадовців Держприкордонслужби до функціонування незаконної схеми.

Читайте також

Нагадаємо, від початку року Служба безпеки України відкрила 47 кримінальних проваджень щодо корупції на митниці. Зокрема, незаконні схеми з розмитненням автомобілів на єврономерах викрито на Поліській, Галицькій і Буковинській митницях. Про підозру за статтею КК Контрабанда повідомлено 53 фігурантам, вилучено контрабандних товарів на 204 млн грн. Порушників оштрафовано на 32 млн грн. Вони також повинні заплатити майже 92 млн грн додаткового мита.