Силовики провели масштабні обшуки у Держмитслужбі

Йдеться про корупційні схеми і нанесення державі збитків в особливо великих розмірах
Силовики провели масштабні обшуки у Держмитслужбі
Обшуки на митниці (Фото: СБУ)
3 Листопада 2020, 20:54
читать на русском

СБУ та ДБР викрили протиправні факти нанесення збитків державному бюджету посадовцями Державної митної служби України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновники центрального офісу Держмитслужби та її регіональних органів організували корупційні схеми для отримання неправомірної вигоди. Посадовці "заробляли" під час митного оформлення товарів, а також порушували законодавство у сфері публічних закупівель, що призвело до тяжких наслідків.

Через протиправну діяльність чиновників державному бюджету завдано збитки в особливо великих розмірах.

Під час обшуків у центральному офісі Державної митної служби та в 15 регіональних представництвах вилучили фінансово-господарську документацію, що, можливо, підтверджує протиправну діяльність посадовців,зокрема порушення бюджетного законодавства при перерахуванні митних платежів, недостовірності висновків експертиз із класифікації товарів, документації про проведені роботи з капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту в Держмитслужбі та її територіальних органах.

Читайте також

Нагадаємо, від початку року Служба безпеки України відкрила 47 кримінальних проваджень щодо корупції на митниці. Зокрема, незаконні схеми з розмитненням автомобілів на єврономерах викрито на Поліській, Галицькій і Буковинській митницях. Про підозру за статтею КК Контрабанда повідомлено 53 фігурантам, вилучено контрабандних товарів на 204 млн грн. Порушників оштрафовано на 32 млн грн. Вони також повинні заплатити майже 92 млн грн додаткового мита.

1