У Мінрегіоні прокоментували здорожчання комунальних послуг на 57%

У міністерстві спростували значне збільшення тарифів
Головне
У Мінрегіоні прокоментували здорожчання комунальних послуг на 57%
Гроші (Фото: сторінка НБУ у Фейсбук)
9 Грудня 2020, 07:11
читать на русском

У Міністерстві розвитку громад і територій України прокоментували інформацію щодо подорожчання комунальних послуг у цьому році на 57%.

Заступник міністра розвитку громад і територій України Наталія Хоцянівська заявила, що твердження про здорожчання комунальних послуг на 57% "не справедливі".

Такий аналіз даних Держстату щодо нарахованих сум за житлово-комунальні послуги є некоректним. Оскільки, Держстат тільки з січня цього року ввів у свої дослідження розрахунки за електроенергію. Натомість такий показник не враховувався у даних за 2019 рік. Відповідно, бази для порівняння є різними, саме тому можна побачити таку різницю у даних, — зазначила Хоцянівська.

Читайте також

Нагадаємо, як повідомила Державна служба статистики, в Україні за жовтень місяць нарахування за комунальні послуги для населення зросли до 11 млрд грн, що більше, ніж цього ж місяця 2019 року, на 57%.

Зазначається, що у жовтні 2020 року за комунальні послуги українцям нарахували 11 млрд грн, що на 57% більше показника жовтня 2019 року. У жовтні 2019 року українцям нарахували лише 7 млрд грн.

Згідно з інформацією Держстату, населення у жовтні сплатило за житлово-комунальні послуги 9 млрд грн, або на 18,8% менше від нарахованих за цей період сум.

Читайте також наш матеріалЗеленський пообіцяв зниження тарифів на 50%, але вартість коммуналки лише зросла  

1