Українці за комуналку заплатили на 57% більше, ніж минулого року

Населення заборгували за комунальні послуги понад 55 млрд грн
Українці за комуналку заплатили на 57% більше, ніж минулого року
Квитанції за комунальні послуги (фото: УНІАН)
3 Грудня 2020, 14:07
читать на русском

В Україні за жовтень місяць нарахування за комунальні послуги для населення зросли до 11 млрд грн, що більше, ніж цього ж місяця 2019 року, на 57%.

Про це повідомила Державна служба статистики.

Зазначається, що у жовтні 2020 року за комунальні послуги українцям нарахували 11 млрд грн, що на 57% більше показника жовтня 2019 року. У жовтні 2019 року українцям нарахували лише 7 млрд грн.

Згідно з інформацією Держстату, населення у жовтні сплатило за житлово-комунальні послуги 9 млрд грн, або на 18,8% менше від нарахованих за цей період сум.

Читайте також

У відомстві також повідомили, що на кінець місяця українці заборгували перед державою за постачання та розподіл природного газу 22,4 млрд грн, за постачання теплової енергії та гарячої води - 16,7 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення - 5,7 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком - 5,1 млрд грн, за постачання та розподіл електричної енергії - 5,1 млрд грн, за надання послуг з вивезення побутових відходів - 1,1 млрд грн.

Нагадаємо, що 28 жовтня Кабінет міністрів України змінив механізм розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, шляхом врахування двоставкових тарифів на теплову енергію.

1