Кабмін змінив розрахунок тарифів на тепло

Затверджено механізм розрахунку двоставкових тарифів на теплову енергію
Кабмін змінив розрахунок тарифів на тепло
Газ, конфорка Фото: Парламент.UA
28 Жовтня 2020, 17:49
читать на русском

Кабінет міністрів України змінив механізм розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, шляхом врахування двоставкових тарифів на теплову енергію.

Сьогодні Уряд схвалив постанову "Про внесення змін до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, її транспортування та постачання", розроблену спільно Міністерством енергетики і Держенергоефективності, - йдеться у повідомленні уряду.

Запропоновані зміни удосконалюють механізм розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, шляхом врахування двоставкових тарифів на теплову енергію.

Читайте також

Середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, використовуються як основа для розрахунку тарифів на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії, для потреб населення та бюджетних установ (за "скороченою процедурою 90%"), - зазначили в Кабміні.

Планується, що ухвалені урядом зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію сприятимуть подальшому використанню альтернативних видів палива для виробництва теплової енергії.

Нагадаємо, на початку жовтня Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передає повноваження встановлювати тарифи на ряд комунальних послуг від Нацкомісії з тарифів до органів місцевої влади.