Кабмін пропонує, щоб тарифи на "комуналку" встановлювала місцева влада

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт
Кабмін пропонує, щоб тарифи на "комуналку" встановлювала місцева влада
Фото: Главком
9 Жовтня 2020, 21:04
читать на русском

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передає повноваження встановлювати тарифи на ряд комунальних послуг від Нацкомісії з тарифів до органів місцевої влади.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) у своєму Telegram-каналі.

Уряд виконує свої зобов’язання за програмою з МВФ, які мають дедлайн цього року. Щойно ми схвалили проєкт закону, яким пропонуємо передати повноваження встановлювати тарифи на теплову енергію, гарячу воду, водопостачання та водовідведення від НКРЕКП до місцевої влади. Тепер очікуємо на підтримку законопроєкту Верховною Радою, - пише Шмигаль.

Читайте також

Нагадаємо, що у п’ятницю, 9 жовтня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль скликав нараду з головами обласних державних адміністрацій, за участі Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, щодо ситуації з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За підсумками наради прем’єр-міністр також доручив:

  • Міністерству охорони здоров’я задля збільшення кількості ліжкомісць опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень та установ Національної академії наук.
  • Головам обласних та Київської міської державної адміністрації мобілізувати всі служби та налагодити ефективну комунікацію й координацію роботи з МВС і Держпродспоживслужбою, зокрема щодо проведення масових заходів.
  • Департаментам охорони здоров’я в обласних та Київській міській державних адміністраціях відпрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих на COVID-19

Також прем’єр-міністр дав доручення МОЗ опрацювати пропозиції, надані апаратом РНБО.

Рішення щодо посилення медичної системи та заходів реагування на зростання захворюваності на COVID-19 будуть розглянуті на засіданні Уряду та Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

1