Шмигаль розповів про основні пріоритети уряду, які профінансує бюджет

Оборона, здоров’я та економіка - найголовніші напрямки від Кабміну
Головне
Шмигаль розповів про основні пріоритети уряду, які профінансує бюджет
Денис Шмигаль (фото: Вікіпедія)
21 Вересня 2020, 10:56
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав основні пріоритети для Кабінету міністрів, які вплинуть на державний бюджет 2021 року. Про це він розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Читайте також

За його словами, першим пріоритетом в Україні залишається безпека і оборона України - витрати на цю сферу в проекті державного бюджету на наступний рік складають 267 млрд грн або 5,93% ВВП.

"Другий пріоритет - сфера охорони здоров'я. Збільшено видатки на утримання медичної сфери до 4,2% ВВП. 2022 року плануємо 4,6% і 2023 року плануємо довести витрати на медицину до 5%. Закладено 2,6 млрд грн витрат на вакцини , закладені приблизно 1 млрд на проведення безпечного навчального процесу", - повідомив Шмигаль.

Третій пріоритет - це економіка.

"Державні гарантії відшкодування відсотків, підтримка малого і середнього бізнесу, підтримка аграріїв - все це передбачено в бюджеті. Четвертий пріоритет - це соціальна сфера. І освіту, і субсидії. Сума субсидій дійсно менше в проєкті бюджету, але варто враховувати, що ціна на газ цього року буде найнижчою за останні 5 років, збільшується мінімальна заробітна плата. З огляду на ці показники, ми уважно прорахували і заклали суму на субсидії з запасом", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, 14 вересня Кабінет міністрів України під час засідання ухвалив проєкт державного бюджету на 2021 рік.

"Ухвалення проєкту бюджету урядом відбулося згідно із графіком бюджетного процесу - до 15 вересня документ має бути переданий на розгляд Верховної ради", - повідомив представник Кабміну у Верховній раді Василь Мокан.

1