"Комунальні" протести: де відбуваються, хто проти та що вимагають

На акції протесту люди вийшли у Чернівецькій, Полтавській, Кіровоградській, Львівській та інших областях
Головне
"Комунальні" протести: де відбуваються, хто проти та що вимагають
Комунальні протести (фото: cv.npu.gov.ua)
11 Січня 2021, 14:59
читать на русском

Сьогодні, 11 січня, українці вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Вони вимагають повернути попередню вартість на тарифи та протестують під міськрадами.

Про це повідомляють відділ комунікації поліції Чернівецької області, Суспільне Полтава та місцеві ЗМІ.

У Полтаві близько 200 людей зібрались під будівлею обласної адміністрації. Люди прийшли з вимогою скасувати нові тарифи на газ та його транспортування, а також повернути пільговий тариф на електроенергію. Відповідне звернення учасники планують передати голові обласної ради Олександру Біленькому.

Протести у Полтаві

Протести у Полтаві (фото: suspilnepoltava)

Згодом протестувальники вирішили зайти до голови ОДА Олега Синєгубова. Однак охоронці не пропустили людей в адміністрацію.

Також місцеві мешканці перекрили рух транспорту біля СБУ. Зазначається, що вони зробили це після того, як не змогли потрапити до голови ОДА. Протестувальники пообіцяли зібратись знову 18 січня, якщо їхні вимоги не виконають до 15 січня.

Це вже друга акція у місці проти нових тарифів. У суботу, 9 січня, люди зібрались вперше відстоювати свої права під облрадою.

Читайте також

У Кропивницькому Кіровоградської області близько 60 місцевих мешканців вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на комуналку під будівлею міської ради. Протестувальники передали голові Кіровоградської обласної ради Сергію Шульзі вимогу звільнити генерального директора підприємства "Дніпро-Кіровоград" Романа Ілика.

Протести у Кропивницькому

Протести у Кропивницькому (фото: suspilne.media)

В Одесі біля міськради люди теж зібрались на акцію протесту. Як пише місцеве видання "Думська", одесити вийшли з вимогою повернути в комунальну власність міські комунікації: водопровід, каналізацію, газопровід та електромережі. Учасники також вимагали знизити ціни на послуги. Під колективним зверненням підписалось близько 100 людей.

Протести в Одесі

Протести в Одесі Фото: dumskaya.net

У Львові протестувальники зібрались біля приміщення АТ "Львівгаз", пише "Четверта студія". Зазначається, що зібралося близько 100 місцевих жителів, переважно пенсійного віку. Учасники акції протесту вимагають пояснення, чому зросли ціни на комунальні послуги, зокрема за газ.

Протести у Львові

Протести у Львові (фото: 4studio.com.ua)

Протестувальники переконані, що нові тарифи на комунальні послуги необґрунтовані.

Біля Чернівецької міської ради та поблизу стаціонарного посту у селі Атаки Хотинського району, а також на центральній вулиці села Мамаївці Кіцманського району зібралося приблизно 170 буковинців. Люди вимагають скасовувати підвищені тарифи на постачання та споживання газу.

Комунальні протести

Комунальні протести (фото: cv.npu.gov.ua)

У населених пунктах люди рухались пішохідними переходами та заблокували рух транспорту.

Комунальні протести

Комунальні протести (фото: cv.npu.gov.ua)

Так, правоохоронців залучили до підтримання порядку.

Комунальні протести

Комунальні протести (фото: cv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок.

1