Медведчук судиться в Україні, аби відновити право бути адвокатом

У травні Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області позбавила його права займатися адвокатською діяльністю в Україні
Важливо
Медведчук судиться в Україні, аби відновити право бути адвокатом
Віктор Медведчук (фото: УНІАН)
10 Серпня 2023, 10:43
читать на русском

Обвинувачений в державній зраді екснардеп від забороненої партії ОПЗЖ Віктор Медведчук подав позов на позбавлення його права займатися адвокатською діяльністю в Україні.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО з посиланням на адвоката Романа Титикала.

Медведчук оскаржує рішення Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області в Київському окружному адмінсуді. Його інтереси представляє адвокат Олексій Калінніков.

У травні дисциплінарна палата КДКА Київської області задовольнила скаргу адвокатів Романа Титикала й Іллі Костіна – і позбавила Медведчука права на зайняття адвокатською діяльністю.

Адвокат Титикало зазначив, що Київський окружний адміністративний суд місяцями не відкриває провадження у звичайних справах, а в цій справі все відбулося дуже оперативно.

"Позов не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення. Є 2 варіанти розвитку подій. Враховуючи, що Медведчук має зв’язки у судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах — я не виключаю спроби добитися позитивного рішення суду. Але це малоймовірно. З іншого боку, я підозрюю, що це може робитися для піару не на українську аудиторію, а на московитів. В своїх поясненнях, які Медведчук подавав до КДКА, він обґрунтовував мотиви подачі скарги і відкриття дисциплінарного провадження тим, що це начебто пов’язано з політичним переслідуванням та начебто репресіями через його політичні погляди", - розповів у коментарі Титикало.

Зазначається, що адвокат Олексій Калінніков, який представляє інтереси Медведчука, викладає в Вищій школі адвокатури НААУ, яку багато років поспіль очолює соратниця Медведчука Лідія Ізовітова.

Раніше Калінніков представляв інтереси іншого зрадника-втікача і колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, який намагався повернути коштовні речі зі свого будинку в Гореничах під Києвом, які потрапили до Національного художнього музею.

Крім того, Калінніков представляв інтереси друкарні "Новий світ", яка видала декілька книг колишнього президента і зрадника Віктора Януковича.

Нагадаємо, колишнього нардепа, позбавленого українського громадянства, Віктора Медведчука виключили з Національної академії правових наук.

Читайте також

1