Меркель знову прослуховували: цього разу разом зі Штайнмаєром

США прослуховували світових топ-політиків
Важливо
Меркель знову прослуховували: цього разу разом зі Штайнмаєром
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель (Фото: УНІАН)
31 Травня 2021, 14:38
читать на русском

Агентство національної безпеки (АНБ) США могло стежити за канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і колишнім головою МЗС ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це повідомляє видання Süddeutsche Zeitung.

Зазначається, що спецслужби Данії надали американцям доступ на спеціальну станцію біля Копенгагена, звідки велося прослуховування. Звідти США отримали доступ до підводних кабелів інтернет-провайдерів і вели стеження за МЗС і Мінфіном Данії.

За даними видання, данські спецслужби допомагали американським стежити за провідними політиками Німеччини, Норвегії, Швеції, Франції та Нідерландів. Через ці відомості голові данської спецслужби Forsvarets Efterretningstjeneste довелося піти у відставку.

Нагадаємо, що подібна ситуація була у 2013 році, коли американський програміст і колишній працівник ЦРУ США Едвард Сноуден передав відомим ЗМІ інформацію про стеження Агентством національної безпеки США за інформаційними системами багатьох країн світу, що спричинило низку міжнародних скандалів. Сноуден був заочно звинувачений у шпигунстві і оголошений в міжнародний розшук.

1