Мінфін повідомив, куди пішли гроші з COVID-фонду

Лише Державне агентство авто доріг використало 25,7 млрд з ковідного фонду
Важливо
Мінфін повідомив, куди пішли гроші з COVID-фонду
Гроші (фото: Pexels)
2 Лютого 2021, 11:55
читать на русском

Міністерство фінансів України відзвітувало, на що і ким витрачалися гроші з Фонду боротьби з COVID.

У 2020 році обсяг виділених коштів з Фонду боротьби з COVID-19 становив 78,4 млрд грн з 80,9 млрд грн. У тому числі за загальним фондом використано 63,7 млрд грн з виділених 72 млрд грн, спеціальним фондом 2,8 млрд грн з виділених 6,4 млрд грн, - повідомили у міністерстві.

Найбільшими отримувачами коштів були:

  • Державне агентство автомобільних доріг  - використало 25,7 млрд грн з 26,2 млрд грн або 98,3% для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення;
  • Міністерство охорони здоров’я - використало за загальним фондом 17,8 млрд грн з 20,4 млрд грн або 86,8%, за спеціальним фондом виділені 1,4 млрд грн не використані.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства використало 8,8 млрд грн з 10,7 млрд грн або 82,1%.
  • Міністерство соціальної політики використало за загальним фондом 4 млрд грн з 6,8 млрд грн або 59,8%, за спеціальним фондом 2,8 млрд грн з 5,0 млрд грн, або 55,5%.

Читайте також

Щодо МОЗ, зазначається, що кошти були спрямовані для закупівлі ШВЛ, засобів індивідуального захисту, обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоровʼя у госпітальних округах, для підвищення надбавок і доплат до заробітної плати медикам та іншим працівникам, які лікують хворих на COVID-19, на забезпечення подачею кисню закладів охорони здоров’я тощо.

Що стосується Мінторгівлі, то кошти були спрямовані для виплати допомоги по безробіттю, для одноразової компенсації суб’єктам господарювання за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, для виплати одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання.

Мінсополітики витратило кошти для забезпечення страховими виплатами по тимчасовій непрацездатності, здійснення виплат членам сімей померлих внаслідок захворювання на COVID-19 медиків, надання допомоги на дітей ФОП, надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам у зв’язку з втратою доходів у разі повної заборони сфери їх діяльності під час карантину.

Нагадаємо, загалом у 2020 році з Фонду боротьби з COVID-19 використано 63,7 млрд грн (89%) коштів загального фонду держбюджету з передбачених 72 млрд грн.