Міністерство закордонних справ України відповіло на ноту МЗС Білорусі

МЗС відкидає звинувачення білоруської влади щодо "недружніх дій"
15 Жовтня, 11:01 284

Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях і завжди вітатиме людей, які поділяють ці цінності й хочуть реалізувати себе в Україні.

Про це йдеться у відповіді речниці МЗС України Катерини Зеленко на заяву МЗС Білорусі щодо указу президента Зеленського стосовно білоруських ІТ-спеціалістів.

Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях. Наша держава традиційно відкрита і дружня для громадян Білорусі. Ще до початку кризи в Білорусі рух між нашими країнами був максимально вільним, а міжлюдські й бізнес контакти все міцніли, - зазначила речниця МЗС України.

Вона зазначила, що Україна - демократична європейська держава, віддана європейським цінностям, серед яких захист прав і свобод людини має фундаментальне значення.

Читайте також

Ми завжди вітатимемо в Україні людей, які поділяють ці цінності й хочуть реалізувати себе в нашій державі, - наголосила Зеленко.

Нагадаємо, 4 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь".

Зазначається, що документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-спеціалістів та інноваторів.

Зокрема, уряд повинен забезпечити безперебійне функціонування єдиного інформаційного порталу та телефонів гарячої лінії для надання консультацій громадянам Білорусі, які іммігрують в Україну.

14 жовтня до Міністерства закордонних справ Білорусі викликали посла України Ігоря Кизима.

Українському дипломату було вручено ноту МЗС, в якій білоруська сторона висловлює заклопотаність ухваленням указу президента України.