Зеленський підписав указ про залучення підприємців та ІТ-фахівців із Білорусі

Документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України
Зеленський підписав указ про залучення підприємців та ІТ-фахівців із Білорусі
Президент України Володимир Зеленський (фото: з відкритих джерел)
4 Жовтня 2020, 11:50
читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь".

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-спеціалістів та інноваторів.

Згідно з указом, Кабінет Міністрів має продовжити до 180 днів на рік строк тимчасового перебування на території України громадян Білорусі. Це стосується підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, зокрема фахівців у сфері інформаційних технологій та інновацій, імміграція яких відповідає інтересам України, та членів їхніх сімей, - йдеться у повідомленні.

Окремо Кабмін повинен оптимізувати порядок одержання дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства для працевлаштування громадян Білорусі, які є висококваліфікованими ІТ-спеціалістами.

Згідно з указом, потребує вдосконалення процедура реєстрації білоруських ІТ-спеціалістів як фізосіб-підприємців – платників єдиного податку. Також потрібно визнати документи, видані компетентними органами Білорусі, що необхідні для здійснення трудової діяльності в Україні, - зазначається в пресслужбі.

Крім того, уряд повинен забезпечити безперебійне функціонування єдиного інформаційного порталу та телефонів гарячої лінії для надання консультацій громадянам Білорусі, які іммігрують в Україну.

Читайте також

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким утворив в Україні Раду соціального розвитку регіонів.

1