Зеленський підписав указ щодо механізмів протидії домашньому насильству

Президент зауважив, що законодавством України домашнє насильство “криміналізоване”, проте потрібні механізми для реалізації законів і система доступних послуг
Зеленський підписав указ щодо механізмів протидії домашньому насильству
Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
21 Вересня 2020, 13:49

Президент Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

Про це повідомляє Офіс президента.

“Проєкт указу спрямований на системну розбудову мережі реагування на насильство, він втілює базові принципи захисту прав та інтересів постраждалих осіб”, - підкреслив глава держави перед підписанням документа.

Президент заявив, що в умовах пандемії коронавірусу найбільшою проблемою після самої хвороби стало зростання випадків домашнього насильства.

“Як приклад, тільки за перші пів року поліція отримала майже вдвічі більше звернень щодо домашнього насильства, ніж у минулому півріччі”, - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що законодавством України домашнє насильство “криміналізоване”, проте потрібні механізми для реалізації законів і система доступних послуг.

1