Міністерство закордонних справ України відповіло на ноту МЗС Білорусі

МЗС відкидає звинувачення білоруської влади щодо "недружніх дій"
Міністерство закордонних справ України відповіло на ноту МЗС Білорусі
Міністерство закордонних справ України (фото з відкритих джерел)
15 Жовтня 2020, 11:01
читать на русском

Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях і завжди вітатиме людей, які поділяють ці цінності й хочуть реалізувати себе в Україні.

Про це йдеться у відповіді речниці МЗС України Катерини Зеленко на заяву МЗС Білорусі щодо указу президента Зеленського стосовно білоруських ІТ-спеціалістів.

Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях. Наша держава традиційно відкрита і дружня для громадян Білорусі. Ще до початку кризи в Білорусі рух між нашими країнами був максимально вільним, а міжлюдські й бізнес контакти все міцніли, - зазначила речниця МЗС України.

Вона зазначила, що Україна - демократична європейська держава, віддана європейським цінностям, серед яких захист прав і свобод людини має фундаментальне значення.

Читайте також

Ми завжди вітатимемо в Україні людей, які поділяють ці цінності й хочуть реалізувати себе в нашій державі, - наголосила Зеленко.

Нагадаємо, 4 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь".

Зазначається, що документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-спеціалістів та інноваторів.

Зокрема, уряд повинен забезпечити безперебійне функціонування єдиного інформаційного порталу та телефонів гарячої лінії для надання консультацій громадянам Білорусі, які іммігрують в Україну.

14 жовтня до Міністерства закордонних справ Білорусі викликали посла України Ігоря Кизима.

Українському дипломату було вручено ноту МЗС, в якій білоруська сторона висловлює заклопотаність ухваленням указу президента України.

1