Міністр повідомив, чи було самогубство причиною смерті мера Кривого Рогу

Головне
Поліція готується оприлюднити причини смерті Павлова найближчим часом
Головне
6 Вересня, 12:01

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив про розслідування смерті мера Кривого Рогу Костянтина Павлова.

В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" міністр зазначив, що попередньо слідство розглядає смерть мера як самогубство.

Попередньо ми можемо говорити про самогубство. Фактори, які стали мотивом цього самогубства, має озвучити слідство. Але є зовнішні фактори, які вже встановлені: проводився ряд масштабних перевірок, аудит бюджету міста і були виявлені серйозні зловживання, - розповів Монастирський.

Він додав, що "це один з тих моментів, коли відповідальність міг понести людина, яка підписувала фінансові документи. В такому випадку - мер".

Міністр нагадав, що питання щодо смерті Павлова політизоване.

Смерть мера, як і будь-якого чиновника такого рівня, - це завжди шлях до політизації, як би не хотіли цього уникнути. Особливо на місцевому рівні, де буде відбуватися зміна еліт у зв'язку з цим, - зазначив глава МВС.

При цьому він відкинув твердження, що на слідство у цій справі тиснуть.

Хочу сказати, що тиск на слідство сьогодні не здійснюється, - каже Монастирський.

Міністр також повідомив, що інформацію з приводу причин смерті Павлова поліція дасть найближчим часом.

Нагадаємо, що 15 серпня у селі Вільне, що під Кривим Рогом, знайшли тіло чоловіка у калюжі крові, а поряд - рушницю. Згодом стало відомо, що померлий - мер міста Костянтин Павлов.

Поліція Дніпропетровської області, яка розслідує смерть мера Кривого Рогу, розглядає три версії. Це вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю.

Читайте також