Смерть мера Кривого Рогу: у поліції назвали три версії

Правоохоронці не виключають, що це було самогубство
Головне
Смерть мера Кривого Рогу: у поліції назвали три версії
Будинок Павлова, де знайшли його тіло Фото: dp.npu.gov.ua
16 Серпня 2021, 10:51
читать на русском

Поліція Дніпропетровської області розслідує смерть мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, тіло якого знайшли з вогнепальним пораненням у його будинку.

Про це під час брифінгу повідомив начальник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Анатолій Щадило.

За його словами, наразі правоохоронці не можуть на 100% стверджувати, що це було самогубство. Як і те, що це було вбивством, чи нещасним випадком.

Відтак, поліція розглядає три версії смерті Павлова. Це вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю.

Наразі відомо, що смерть Павлова настала приблизно о 6-7 ранку 15 серпня. Під час огляду його тіла виявили одне вогнепальне поранення. Судово-медична експертиза повинна встановити причину смерті та характер поранення загиблого.

У поліції кажуть, що фахівці опрацьовують відео з камер спостережень, які були встановлені всередині та ззовні будинку загиблого мера. Але не зміг відповісти на питання, як відео з камер спостережень потрапило у соцмережі та у ЗМІ.

Щадило також повідомив, що з дружиною загиблого Павлова працюють слідчі.

Що стосується погроз, які могли надходити Павлову перед смертю (камери спостереження зафіксували, як перед смертю мер Кривого Рогу з кимось листувався смс-ками. - Ред.) – поліції нічого не відомо.

Нагадаємо, 15 серпня мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку у селі Вільне, що під Кривим Рогом. Однопартійці не вірять, що чоловік вчинив самогубство.

У Національній поліції повідомили, що встановлюють обставини смерті Криворізького міського голови. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Згодом на трагедію відреагував президент Володимир Зеленський, який закликав правоохоронців до ранку 16 серпня надати перші результати розслідування.

16 серпня ЗМІ опублікували відео з камер спостереження, які зафіксували, що перед загибеллю Павлов ходив по хаті зі зброєю у руках та з кимось листувався. На іншому відео показано ґанок будинку, де загинув Павлов. На відео видно, як з будинку вибігає кішка, яка, очевидно, злякалася звуку пострілу.

Обережно! Відео 18+

Фото з місця інциденту можна переглянути за посиланням.

Читайте також