Мінсоц та Нафтогаз спростили процедуру зміни газопостачальника

Процедуру спрощено для отримувачів пільг і субсидій
8 Лютого, 08:00

Міністерство соціальної політики України та газопостачальна компанія "Нафтогаз України" спростили процедуру інформування про зміну постачальника газу для вразливих категорій населення – побутових клієнтів, які отримують субсидії чи пільги.

Про це йдеться у повідомленні на сайті "Нафтогазу".

Зазначається, що тепер споживачам не потрібно особисто відвідувати чи повідомляти Управління соціального захисту населення (УСЗН) про зміну постачальника та щомісячну ціну газу, оскільки між постачальниками та органами соцзахисту налагоджено обмін даними в електронному форматі.

Читайте також

Субсидіанти та пільговики можуть безперешкодно змінити постачальника газу та отримати вигіднішу ціну на ресурс на ринку, що особливо важливо для вразливих верств населення. Зміна постачальника газу не впливає на пільги та субсидії, які нараховувалися клієнту до цього.

Процедура написання заявки та набір документів не відрізняються від загальних процедур зміни газопостачальної компанії. Під час подачі заявки клієнт лише має вказати наявність пільг або субсидій, - йдеться у повідомленні.

У "Нафтогазі" зазначили, що у результаті переходу клієнтів до постачальника з вигіднішими цінами державні видатки на оплату субсидій зменшуються, тобто держава платить меншу ціну за газ компаніям, які надають комунальні послуги пільговим категоріям населення.

Водночас, нововведення, ініційоване "Нафтогазом" та Мінсоцполітики, спрощує процедуру обміну інформацією для всіх постачальників на ринку та органів соціального захисту населення: проводити обмін даними вони можуть в електронному форматі, а газопостачальні компанії не зобов’язані надавати додаткові відомості.

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

Крім того, президент Володимир Зеленський (досьє на Володимира Зеленського - за посиланням) пообіцяв, що на місцях тарифи на тепло та гарячу воду не зростуть до кінця опалювального сезону.