Очільник Міненерго заявив, що субсидії згубно впливають на психіку українців - відео

В.о.міністра енергетики вважає, що субсидії змушують людей відчувати себе бідними
Очільник Міненерго заявив, що субсидії згубно впливають на психіку українців - відео
Юрій Вітренко (фото: УНІАН)
22 Січня 2021, 13:16
читать на русском

Виконувач обов'язків міністра енергетики України Юрій Вітренко заявив, що субсидії згубно впливають на людську психіку, бо їх отримання змушує людей відчувати себе бідними.

Про це Вітренко розповів під час заходів в "Українському кризовому медіацентрі".

Зокрема очільник Міненерго назвав ненормальною ситуацію, коли більшість людей в країні отримують субсидії. Він вважає, що отримання субсидій призводить до того, що люди не хочуть шукати для себе дешевих постачальників енергоресурсів і тим самим поглиблюють проблему високих тарифів.

Крім того, Вітренко у своєму виступі заглибився у тонкощі психології, заявивши, що субсидії пригнічують людську гідність.

Психологічно це теж погано для людей, це фактично сигнал їм, що дивіться - ви бідні. А люди не хочуть відчувати себе бідними, вони хочуть відчувати себе краще, розумієте, це пригнічує їх гідність. А у нас Революція гідності була в 14- му році, розумієте? - сказав в.о. міністра енергетики.

За логікою Вітренка та статистикою Мінсоцполітики станом на січень субсидії пригнічують гідність 3,1 млн українських домогосподарств. Ще 1,8 млн українських родин користуються пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг.

Читайте також

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) заявив, що українці й надалі продовжуватимуть отримувати субсидії у повному розмірі. Середня субсидія в Україні зараз вже понад 1 600 гривень.

Від 1 січня 2021 року в Україні змінилася процедура призначення субсидій тим громадянам, які раніше їх не отримували. Звертатися можна дистанційно або до місцевих громад. Розмір обов’язкової частини оплати за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.