Вітренка призначили виконувачем обов`язків міністра енергетики – нардеп

Призначення відбулося на екстреному засіданні Кабміну
Головне
Вітренка призначили виконувачем обов`язків міністра енергетики – нардеп
Юрій Вітренко (Фото: Вікіпедія)
21 Грудня 2020, 20:27
читать на русском

Щойно стало відомо, що Кабмін на екстреному позачерговому засіданні призначив Юрія Вітренка виконувачем обов`язків міністра енергетики України.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Юрія Вітренка щойно призначили в.о. міністра енергетики на екстреному кадровому Кабміні, - написав нардеп (досьє Олексія Гончаренка).

Довідка: 44-річний Юрій Вітренко — український економіст та фінансист. Гендиректор інвестиційної компанії "ЕйВайЕй кепітал" (AYA Capital). Директор виконавчий НАК "Нафтогаз України" (2014-2020).

Член Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" (з жовтня 2019 по січень 2020). Голова Наглядової Ради ПАТ "Укрнафта".

Вітренко – син відомої політкині, лідерки прогресивної соціалістичної партії, нардепки кількох скликань Наталії Вітренко.

Читайте також

Нагадаємо, 14 грудня народна депутатка фракції "Слуга народу" Галина Янченко заявила, що на засіданні фракції 15 грудня розглянули  кадрові питання й обговорили можливість призначення трьох міністрів. Зокрема, розглянули кандидатури на посади міністрів у справах ветеранів, освіти й енергетики.

17 грудня Рада не підтримала призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем`єр-міністра – міністра енергетики. За Вітренка проголосувало лише 186 нардепів, з них 153 –"слуги народу".

Перед голосуванням Вітренко у своєму виступі заявив, що в уряд його кликав особисто прем`єр Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) і він не зміг йому відмовити у надскладний для держави час.

1