В уряді пояснили, чому зросли комунальні тарифи

Перед урядом стоїть завдання, щоб учасники ринку забезпечили справедливу ціну
В уряді пояснили, чому зросли комунальні тарифи
Газова плита (фото: УНІАН)
15 Січня 2021, 16:49
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ціна на газ в Україні пішла в гору через зростання попиту, але недостатність пропозиції.  Він назвав це природним процесом на будь-якому ринку.

Про це він розповів в етері телеканалу "Україна 24".

Є попит, є пропозиція. Коли попит зростає, а пропозиції не вистачає, то ціна росте. Це природний процес в будь-якому ринку, але він справедливий, бо ціна росте для всіх, - заявив Шмигаль.

За словами прем'єра, наразі перед урядом стоїть завдання, щоб учасники ринку не зловживали цією ситуацією та забезпечили справедливу ціну. Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) наголосив, що Україна не планує відмовлятися від ринку газу.

Роль уряду в ситуації, коли попит перевищує пропозицію - не дати зловживати цими дефіцитним товарам та забезпечити справедливу ціну та справедливий розподіл серед людей. Тому уряд втрутився в цю ситуацію. Але ми не відмовляємося від ринку газу, ринку електроенергії, тому що ринок найефективніший інструмент збалансування цін, - сказав прем'єр.

Читайте також

Нагадаємо, що газопостачальна компанія "Нафтогаз України" планує забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону.

13 січня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого. Також, за словами прем'єра, весною і літом ціна на газ піде вниз.

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність