Кабмін знижує ціну на газ на період карантину до семи гривень

Уряд планує ввести державне регулювання ціни на газ
Головне
Кабмін знижує ціну на газ на період карантину до семи гривень
Ціни на газ (Фото: КМУ)
13 Січня 2021, 15:40
читать на русском

Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр.

Про це на засіданні уряду повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Досягнуто рішення про запровадження на час карантину державного регулювання цін на газ. Це не означає, що ми відходимо від ринкового регулювання ціни на газ, але оскільки наразі надзвичайно складна ситуація з карантинними обмеженнями, з COVID, з можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, буде запроваджено державне регулювання, - сказав Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля).

За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого.

Тобто з 1 лютого всі споживачі України будуть сплачувати суттєво менше за природний газ. Можу сказати, що середня ціна на газ в Україні в січні була вище, ніж 9,6 грн. Відповідно, ціна буде знижена в середньому для населення України до 6,99 грн за кубометр  – повідомив Юрій Вітренко.

Прем`єр також наголосив, що окрім цього, є низка рішень за цінами за розподіл газу – так звана абонплата. Уряд проситиме Раду ухвалити відповідний законопроєкт і знизити ціни за розподіл газу.

Однак пам’ятайте, що ми зберігаємо реформу. Ці зміни – не крок назад. Це зміни, які потрібні кожному українцю у зв’язку зі складною економічною ситуацією, у якій ми опинилися через пандемію. Обмеження тарифної сітки – це ідеологія лише карантинних заходів, – наголосив президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

Нагадаємо, що 11 січня, українці вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Вони вимагали повернути попередню вартість на тарифи та протестують під міськрадами.

У Полтаві близько 200 людей зібрались під будівлею обласної адміністрації. Люди прийшли з вимогою скасувати нові тарифи на газ та його транспортування, а також повернути пільговий тариф на електроенергію.

А 28 грудня Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок.

1