Нафтогаз забезпечить українцям єдину ціну на газ під час карантину

Ціна відповідатиме умовам договору
Важливо
Нафтогаз забезпечить українцям єдину ціну на газ під час карантину
Нафтогаз (фото: з відкритих джерел)
13 Січня 2021, 21:34
Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" планує забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону.

Про це повідомляє Департамент з інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України".

Зазначається, що тариф 6.99 за куб. м діятиме в рамках тарифного плану "Місячний". А для клієнтів, які оформили тарифний план "Річний", вартість газу не зміниться і складе 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

Читайте також

Також ГК "Нафтогаз України", як постачальник "останньої надії" (ПОН), готова прийняти всіх побутових споживачів, постачальник яких не зможе або відмовиться постачати газ за регульованою ціною.

Розуміємо, що запровадженням регульованих цін на газ уряд зробив вимушений крок, викликаний потужною протидією приватних постачальників розвитку ринку газу та переходу споживачів до нових постачальників газу, — зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

За його словами, щодня компанія отримує скарги від споживачів, які не можуть знайти свій ЕІС-код, яким погрожують нарахувати вигадані борги за "температурні" коефіцієнти чи відрізати газ нібито за неправильно оформлені документи.

Нагадаємо, сьогодні ж Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого.