"Нафтогаз" повідомив про зростання цін на газ у січні

Ціна на природний газ у січні для населення складатиме 7,22 грн
Головне
"Нафтогаз" повідомив про зростання цін на газ у січні
Газ (фото: Pexels)
2 Січня 2021, 12:04
читать на русском

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" змінила ціну на природний газ у січні для населення в рамках тарифного плану "Місячний". Вона складе 7,22 грн/куб.м. з ПДВ, без вартості розподілу (доставлення).

Це на 89 копійок більше, аніж у грудні 2020 року.

На сайті "Нафтозагу" зазначають, що ціна на блакитне паливо від ГУ у січні лишається нижчою за середньоринкову.

Зміни цін на газ у січні обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором та збільшенням гуртової ціни на блакитне паливо, - розповіли у ГК.

"Нафтогаз" заявляє, що таку ціну компанія "може собі дозволити" завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковому контракту на гуртову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат.

Читайте також

Нагадаємо, що ГК "Нафтогаз України" формує ціни лише для своїх побутових клієнтів. Якщо клієнти інших газопостачальних компаній мають бажання отримувати газ за цінами ГК, то їм потрібно змінити постачальника. Зробити це можна онлайн – на сайті gas.ua чи на сайті Приват24. Або ж оформити заявку у 42 відділеннях банку ПУМБ чи в мережі регіональних партнерів.

Газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу запропонували українцям в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 грн за кубометр. Мінімальна ціна за газ вища за грудневу на 11%, а максимальна на 20,5%.

1