Шмигаль розповів, чи знизиться ціна на газ після опалювального сезону

Прем'єр впевнений, що з весни можна очікувати на зниження тарифів
Головне
Шмигаль розповів, чи знизиться ціна на газ після опалювального сезону
Газова плита (фото: УНІАН)
15 Січня 2021, 11:47
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чи знизиться тариф на газ для населення після закінчення опалювального сезону.

Про це він розповів в етері телеканалу "1+1".

За словами Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля), влітку завжди ціна на газ падає. Так, 2020 року ціна була рекордно низька — менш як три тисячі гривень.

Багато українців підписали у вересні-жовтні річний продукт за 4,7 грн на рік. Я впевнений, що на період весна-літо ціна буде менша. Компанії-постачальники запропонують свої ціни, вони звичайно будуть співставлені з цінами на біржі, - сказав він.

Тому прем'єр вважає, що весною і літом ціна на газ піде вниз.

Читайте також

Нагадаємо, що газопостачальна компанія "Нафтогаз України" планує забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону.

13 січня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого.

Читайте більше у нашому матеріалі: Зниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність