Арахамія: депутати готують план антикризових заходів через зростання тарифів

Вже незабаром депутати презентують свій "антитарифний план"
Важливо
Арахамія: депутати готують план антикризових заходів через зростання тарифів
Давид Арахамія Фото: сторінка партії “Слуга народу” у Фейсбуці
12 Січня 2021, 10:49
читать на русском

Голова фракції "Слуга Народу" в Верховній Раді Давид Арахамія повідомив, що депутати готують план антикризових заходів для розв'язання проблем, які можуть виникнути через підвищення тарифів. Про це повідомляє пресслужба партії у Фейсбуці.

За словами народного депутата, він буде напрацьований і оприлюднений найближчими днями.

Запланована нарада з прем’єром, в. о. міністра енергетики, представниками Офісу президента і з усіма, кого стосується це питання. Якщо потрібні будуть швидкі рішення – ми готові їх ухвалювати в будь-який час. Зараз маємо розібратися з тим, що відбулося, наскільки обґрунтоване підвищення і як у цій ситуації захистити людей, – заявив Арахамія (досьє Давида Арахамії).

Читайте також

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок. Також саме Кабінет міністрів раніше схвалив зростання цін на газ для побутових споживачів.

Після зростання тарифів і паралельного запровадження локдауну у багатьох містах України розпочалися карантинні бунти. Люди протестують проти високих тарифів у платіжках за газ, опалення та електроенергію.

Президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду терміново розв'язати питання щодо підвищення тарифів на газ для населення під час наради з представниками Кабінету міністрів.

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про напрацьовані разом з керівництвом Міненерго, НАК "Нафтогаз", НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу президента два підходи, які мали б суттєво знизити тарифи на газ для населення.

1