У Кабміні розповіли про долю субсидій

Таку грошову допомогу наразі отримують три мільйони домогосподарств
У Кабміні розповіли про долю субсидій
Квитанції за комунальні послуги (фото: УНІАН)
18 Січня 2021, 11:09
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українці й надалі продовжуватимуть отримувати субсидії у повному розмірі.

Про це глава уряду повідомив під час позачергового засідання у понеділок, 18 січня.

За словами Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля), таку грошову допомогу наразі отримують три мільйони домогосподарств.

Люди, які отримують мінімалку, пенсіонери та загалом соціально вразливе населення продовжать отримувати субсидії в повному розмірі, - сказав прем'єр.

Так, середня субсидія в Україні зараз вже понад 1 600 гривень. Шмигаль наголосив, що субсидійна підтримка обов'язково продовжиться у повному обсязі.

Читайте також

Зазначимо, що за дорученням президента України 18 січня уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%.

Також від 1 січня 2021 року в Україні змінюється процедура призначення субсидій тим громадянам, які раніше їх не отримували. Звертатися можна дистанційно або до місцевих громад. Розмір обов’язкової частини оплати за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.