Уряд знизив ціну на газ: скільки платитимуть українці

Ціна діятиме до завершення опалювального сезону або карантину
Головне
Уряд знизив ціну на газ: скільки платитимуть українці
Ціни на газ (Фото: КМУ)
18 Січня 2021, 10:31
читать на русском

За дорученням президента України уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) у Telegram.

Зазначається, що така ціна (6,99 грн за кубометр - ред.) діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Відповідно постачальники не зможуть підіймати ціну вище за 6,99 грн за куб.

Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%, - йдеться у повідомленні.

В уряді зазначили, що встановлена ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках. Тоді платіжки у зимові місяці становили 75% від мінімальної зарплати, або 2,5-3 тисячі грн.

Читайте також

Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати, - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, що 13 січня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого. Також, за словами прем'єра, весною і літом ціна на газ піде вниз.

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність

1