Мотоцикл Порошенка: що відомо про транспорт колишнього президента, з яким він знявся у ролику в TikTok

Захоплення мотоциклами - одне із давніх хобі політика
Мотоцикл Порошенка: що відомо про транспорт колишнього президента, з яким він знявся у ролику в TikTok
5 Квітня 2024, 18:50
читать на русском

Днями п'ятий президент України Петро Порошенко показав у мережі запальні кадри катання на байку. З'ясувалося, що політик уподобав цей вид транспорту задовго до повномасштабного вторгнення.

Колишній очільник держави створив акаунт у соцмережі TikTok і його першою публікацією стало ефектне відео з мотоциклом. У підпису політик зазначив, що люди багато чого про нього не знають.

"Байкерам особливий привіт", – зазначив лідер партії "ЄС" на відео.

Уже невдовзі на сторінці з'явилося ще одне відео, зняте одним кадром, яким Порошенко довів хейтерам, що не залучав до зйомок каскадерів.

@poroshenko_official Привіт, це мій офіційний акаунт у TikTok. Ви ще багато про мене не знаєте) #порошенко #петропорошенко #мотоцикл #байк ♬ оригінальний звук - Петро Порошенко

Політик та волонтер Олександр Погребиський підтвердив, що байк – давнє захоплення Порошенка. У своєму Facebook він опублікував фото з політиком на мотоциклі "з до повномасштабних часів….", назвавши його "вогником".

Що відомо про мотоцикл Порошенка

Мотоцикл Honda CMX 1100D, яким хизується п'ятий президент, є "егоїстом" - у базовій комплектації постачається без заднього сидіння, втім, Порошенко вирішив доставити його для зручності. Це незвичайна машина 2021 року випуску, фактично - спортбайк у кузові "круїзера", з цілою купою високотехнологічних наворотів та рішень.

Коли Honda CMX 1100D з'явився на американському ринку, його продавали під слоганом "Звичайна їзда - і водночас все, крім звичайної їзди". Фактично, це - спортбайк, який виглядає, як круїзер. При спорядженій масі 233 кг він видає результат від нуля до сотні за 3,5 секунди. Це дуже, дуже непогано для такого байка, і виправдовує другий слоган: "потужність, вдягнута у комфорт".

Байк має рядний двоциліндровий двигун об'ємом 1084 куб.см. потужністю 87 к.с., гальмівну систему з ABS. Машину буквально нафаршировано сучасними технологіями, а в Петра Порошенка - ще й повний пакет зі світлодіодним освітленням, автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, круїз-контролем, вбудованим бортовим комп'ютером. Є можливість вибору режиму їзди "комфорт", а крім цього є ще три режими для різних погодних умов.

Honda CMX 1100D має сталеву раму з оптимальним балансом жорсткості та енергоємні підвіски для чіткої керованості, що дозволяє проходити на швидкості навіть найкрутіші повороти. На презентаційних відео мотоцикл закладав такі кути, що для його звичайних, нетехнологічних братів-"круїзерів" це було б неможливим.

У базовій комплектації байк постачається без заднього сидіння, втім, Порошенко вирішив доставити його для зручності.

Конкретно цей байк Петро Порошенко відображає у своїх деклараціях. Пише, що мотоцикл коштував 433 тис грн на момент купівлі - саме стільки, ймовірно, значилося на ціннику. Зараз такі вже не продають, втім, деякі дилери пригоняють під замовлення за ціною від 8 тис доларів (приблизно 320 тис грн). А у такому стані, як в Петра Порошенка, байки коштують приблизно 7,5 тисяч у.о. (290-300 тисяч гривень).