МОЗ пояснило, чи треба вакцинуватися тим, хто перехворів на ковід

Фахівці наполягають на вакцинації від коронавірусу, навіть якщо людина вже перехворіла на цю недугу
17 Травня, 19:21 230

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли коли і як вакцинуватися від коронавірусу людям, які перехворіли на covid-19.

Про це повідомили в МОЗ України.

Навіть якщо ви перехворіли на COVID-19 у безсимптомній, легкій чи важкій формі і маєте імунітет, вакцинуватися проти коронавірусу все одно варто, - вважають у МОЗ.

Після перенесеної хвороби вакцинацію можна відкласти на період до 6 місяців. Однак за наявності достатньої кількості вакцин можна вакцинуватися вже через 4 тижні після перших симптомів хвороби.

Робити тест на антитіла до COVID-19 перед щепленням не потрібно.

У МОЗ пояснили, що природно набутий імунітет після перенесеного COVID-19 не гарантує того, що людина знову не захворіє на цю інфекцію. Крім того, важкість нового захворювання не залежить від того, як перенесла людина COVID-19 раніше.

Натомість імунітет, який розвивається після вакцинації, надасть надійніший захист від коронавірусної хвороби. Вакциновані люди дуже рідко хворіють на COVID-19. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу набагато легше і з меншою кількістю ускладнень,– розповідають у міністерстві.

Нагадаємо, експерти Постійної комісії з вакцинації (STIKO) Німеччини вважають високою ймовірність того, що людям доведеться повторювати курс подвійних щеплень від коронавірусу.

Читайте також