МОЗ пояснило, чи треба вакцинуватися тим, хто перехворів на ковід

Фахівці наполягають на вакцинації від коронавірусу, навіть якщо людина вже перехворіла на цю недугу
МОЗ пояснило, чи треба вакцинуватися тим, хто перехворів на ковід
Вакцинація в Україні COVID-препаратом CoviShield, коронавірус (фото: УНІАН)
17 Травня 2021, 19:21
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли коли і як вакцинуватися від коронавірусу людям, які перехворіли на covid-19.

Про це повідомили в МОЗ України.

Навіть якщо ви перехворіли на COVID-19 у безсимптомній, легкій чи важкій формі і маєте імунітет, вакцинуватися проти коронавірусу все одно варто, - вважають у МОЗ.

Після перенесеної хвороби вакцинацію можна відкласти на період до 6 місяців. Однак за наявності достатньої кількості вакцин можна вакцинуватися вже через 4 тижні після перших симптомів хвороби.

Робити тест на антитіла до COVID-19 перед щепленням не потрібно.

У МОЗ пояснили, що природно набутий імунітет після перенесеного COVID-19 не гарантує того, що людина знову не захворіє на цю інфекцію. Крім того, важкість нового захворювання не залежить від того, як перенесла людина COVID-19 раніше.

Натомість імунітет, який розвивається після вакцинації, надасть надійніший захист від коронавірусної хвороби. Вакциновані люди дуже рідко хворіють на COVID-19. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу набагато легше і з меншою кількістю ускладнень,– розповідають у міністерстві.

Нагадаємо, експерти Постійної комісії з вакцинації (STIKO) Німеччини вважають високою ймовірність того, що людям доведеться повторювати курс подвійних щеплень від коронавірусу.

Читайте також

1