Ляшко розповів, коли розпочнеться масова COVID-вакцинація всіх охочих

Все залежить від кількості наявної вакцини
Ляшко розповів, коли розпочнеться масова COVID-вакцинація всіх охочих
Вакцинація від коронавірусу (Фото: Запорізька ОДА)
18 Квітня 2021, 16:32
читать на русском

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що в Україні масова вакцинація проти коронавірусу всіх охочих може розпочатися, коли буде щонайменше 1 млн доз вакцин.

Ляшко в етері телеканалу "Україна 24" нагадав про вакцинаційні плани Міністерства охорони здоров'я. Так, до кінця 2021 року необхідно щепити проти коронавірусу половину дорослого населення.

Як будуть надходити нові партії, якщо буде близько 1 млн доз на території України, то будемо відкривати всі кабінети щеплення, всі мобільні бригади, а також готові потенційно розгортати вакцинальні центри, щоб вакцинувати всіх, - сказав він.

За його словами, спочатку вакцинуватимуть людей віком від 60 років, а коли всі охочі отримають щеплення, то розпочнеться вакцинація людей від 18 років.

Спочатку пріоритет 18+ це люди з хронічними хворобами, а потім всі охочі, - зазначив Ляшко.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

Читайте також