В Україні COVID-вакцинація йде не за планом - Степанов

Планувалося робити 10 тисяч щеплень на день, а маємо лише три
В Україні COVID-вакцинація йде не за планом - Степанов
Вакцинація в Україні COVID-препаратом CoviShield, коронавірус (фото: УНІАН)
9 Березня 2021, 12:00
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що процес COVID-вакцинації в країні йде не за планом. Наразі прищеплюють близько трьох тисяч осіб на день, хоч планувалося вже на кінець минулого тижня вакцинувати 10 тисяч осіб на день.

Про це Степанов заявив під час брифінгу у вівторок, 9 березня.

Глава МОЗ повідомив, що від початку кампанії з COVID-вакцинації, 24 лютого, в Україні щеплення отримали 19 118 осіб. Степанова не влаштовують ці цифри, оскільки задачу за темпами вакцинації ставили іншу.

Мене не влаштовують ці цифри. Можу сказати, що на кінець минулого тижня ми повинні були вийти на 10 тисяч осіб на добу, яких ми повинні були вакцинувати. І далі збільшувати цю кількість. Поки ми вийшли на трохи більше ніж три тисячі, - сказав він.

Читайте також

Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що вирішив особисто втрутитися в ситуацію, щоб "істотно збільшити кількість вакцинованих найближчими днями". Тому сьогодні відбудеться нарада, в якій братимуть участь голови обласних адміністрацій, представники Офісу президента і департаментів охорони здоров'я, які є координаторами.

Чим більше ми вакцинуємо осіб, тим більше ми захищені, - зазначив міністр.


Контекст. 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. На першому етапі вакцинації щеплюють медиків, які працюють з хворими на COVID, бригади швидкої допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, військових на фронті.

Також читайте наш матеріалМинув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.