МОЗ заперечує зв'язок між щепленням від коронавірусу та смертю вакцинованих

Головне
Медики розслідують кожен випадок смерті, який стався протягом 30 днів після вакцинації
Головне
25 Березня, 08:12 252

Смерть жінки в Одеській області після вакцинації проти коронавірусу не пов'язана зі щепленням.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Зв’язок між будь-якими тромбозами і вакциною AstraZeneca... - не встановлено жодного навіть натяку на зв’язок між вакцинацією і смертю людини від якихось захворювань серцево-судинних. Чим більше ми будемо робити вакцинацій, тим більша кількість людей, я маю на увазі в абсолютних цифрах, буде, умовно кажучи, помирати. Якщо людина зробила вакцину, а наступного дня у неї стався інфаркт, бо вона мала серйозне серцево-судинне захворювання – це ж ніяким чином не пов’язано, – каже міністр.

За його словами, що стосується смерті жінки в Одеській області після щеплення - він особисто спілкувався після проведеного розтину з судмедекспертом.

Читайте також

І він чітко, це ж людина, яка несе серйозну відповідальність за свої дії, каже, що натяку немає на жодні тромбози. Тобто так, це була гостра серцево-судинна недостатність, яка призвела до смерті людини, – каже Степанов.

Міністр зауважив, що медики розслідують "кожен випадок смерті, який стався з будь-якою людиною, яка померла протягом 30 днів після вакцинації, незалежно від чого вона померла".


Контекст. 23 березня в Одеській області раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовиця, яка два дні тому отримала щеплення від коронавірусу. Колеги одразу викликали швидку медичну допомогу, однак лікарі констатували смерть.

Міністерство охорони здоров’я  заявило, що загибель жінки не пов'язана з вакцинацією.

24 березня у Чернівцях помер чоловік, який раніше вакцинувався проти коронавірусу. Причиною смерті став гострий мозковий інсульт.