МОЗ заперечує зв'язок між щепленням від коронавірусу та смертю вакцинованих

Медики розслідують кожен випадок смерті, який стався протягом 30 днів після вакцинації
Головне
МОЗ заперечує зв'язок між щепленням від коронавірусу та смертю вакцинованих
Вакцина, щеплення (фото: Unsplash)
25 Березня 2021, 08:12
читать на русском

Смерть жінки в Одеській області після вакцинації проти коронавірусу не пов'язана зі щепленням.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Зв’язок між будь-якими тромбозами і вакциною AstraZeneca... - не встановлено жодного навіть натяку на зв’язок між вакцинацією і смертю людини від якихось захворювань серцево-судинних. Чим більше ми будемо робити вакцинацій, тим більша кількість людей, я маю на увазі в абсолютних цифрах, буде, умовно кажучи, помирати. Якщо людина зробила вакцину, а наступного дня у неї стався інфаркт, бо вона мала серйозне серцево-судинне захворювання – це ж ніяким чином не пов’язано, – каже міністр.

За його словами, що стосується смерті жінки в Одеській області після щеплення - він особисто спілкувався після проведеного розтину з судмедекспертом.

Читайте також

І він чітко, це ж людина, яка несе серйозну відповідальність за свої дії, каже, що натяку немає на жодні тромбози. Тобто так, це була гостра серцево-судинна недостатність, яка призвела до смерті людини, – каже Степанов.

Міністр зауважив, що медики розслідують "кожен випадок смерті, який стався з будь-якою людиною, яка померла протягом 30 днів після вакцинації, незалежно від чого вона померла".


Контекст. 23 березня в Одеській області раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовиця, яка два дні тому отримала щеплення від коронавірусу. Колеги одразу викликали швидку медичну допомогу, однак лікарі констатували смерть.

Міністерство охорони здоров’я  заявило, що загибель жінки не пов'язана з вакцинацією.

24 березня у Чернівцях помер чоловік, який раніше вакцинувався проти коронавірусу. Причиною смерті став гострий мозковий інсульт.

1