На Буковині через зливи утворилося провалля, розмило дороги - фото

У Чернівецькій області через негоду села потрапили під грязьові потоки
На Буковині через зливи утворилося провалля, розмило дороги - фото
Фото: Чернівецька ОДА
22 Червня 2021, 10:19
читать на русском

У понеділок, 21 червня, у селі Рукшин Дністровського району Чернівецької області утворилося карстове провалля ґрунту.

Голова Дністровського району Олег Мельничук розповів, що вирву діаметром близько 7 метрів та глибиною понад 3 метри виявили вдень. Виникла вона за 20 метрів від житлового будинку.

Наразі на місці працюють надзвичайники, вони поставили контрольні мітки поблизу провалля, щоби побачити, чи буде ґрунт обсипатися далі.

Фото: Чернівецька ОДА

Також повідомляється, що у Чернівецькій області через сильні дощі продовжує підійматися рівень води в річках регіону. Паводком підтопило вже 14 населених пунктів.

В результаті проливних дощів підтоплені села Вікно, Погорілівка, Веренчанка, Брідок, Хрещатик, Ржавинці, Репуженці, Чорний Потік, Бабин, Добринівці, Горошівці, Баламутівка, Юрківці, Боянчук Чернівецького району, - йдеться в повідомленні ОДА.

Загалом підтопило 80 житлових будинків у восьми населених пунктах. Постраждали також 150 присадибних ділянок у 17 населених пунктах, частково пошкоджено дороги місцевого значення загальною протяжністю близько 30 км та дорожнє покриття 9 мостів у 29 населених пунктах (проїзд до населених пунктів забезпечено).

Нагадаємо, через ускладнення погодних умов у чотирьох областях України без електропостачання залишилося 57 населених пунктів. Внаслідок негоди постраждали Житомирська, Вінницька, Київська та Донецька області.

Читайте також

1