На Дніпропетровщині затримали торговців зброєю із зони ООС (фото, відео)

Зловмисники налагодили збут зброї, боєприпасів та вибухівки, які незаконно вивозили з території проведення Операції Об’єднаних сил
На Дніпропетровщині затримали торговців зброєю із зони ООС (фото, відео)
Затримання банди (Фото: Нацполіція)
13 Травня 2021, 20:31
читать на русском

У Дніпропетровській області затримали групу злочинців, які торгували зброєю, вивезеною із зони ООС на Донбасі.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції України у Дніпропетровській області.

Злочинне угруповання діяло на Дніпропетровщині упродовж 2020-2021 років. Учасники ввозили з території ООС вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухівку для подальшого збуту на територіях Дніпропетровської та Запорізької областей. "Товар" збували як із рук в руки, так і безконтактно – через поштові відправлення.

Вчора, 12 травня, під час збуту автомата АКСУ-74 учасників групи затримали. У Дніпрі, Запоріжжі та на території Дніпропетровської області за місцями мешкання та у транспортних засобах учасників групи проведено понад 20 одночасних  обшуків.

У результаті вилучено автомат АКСУ, направляючі протитанкові керовані ракети, міни, артилерійські постріли, гранати, набої різного калібру, пістолети, карабіни та рушниці. Також вилучено 400 тисяч гривень і близько 8 тисяч доларів США.

За результатами проведених слідчих та розшукових дій шістьом особам оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Двох осіб уже затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліціянти подали клопотання про застосування відносно усіх підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

1