На Донбасі перебуває близько 50 російських снайперів - розвідка

Важливо
Вони приїжджають на Донбас на короткий проміжок час
Важливо
1 Березня, 07:14 202

В управлінні розвідки Міністерства оборони розповіли, що на Донбасі постійно перебувають близько 50 російських снайперів. Свої навички вони відпрацьовують на території України.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Мініоборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, снайперські групи приїжджають на Донбас на короткий проміжок часу. Вони перевіряють нове озброєння та відпрацьовують елементи для підвищення своїх навичок.

Читайте також

Скібіцький розповів, що російські підрозділи, чи групи зі складу першого-другого армійського корпусу, використовують найновітніші гвинтівки - великокаліберні гвинтівки. Так, це гвинтівки, випущені у 2010-2012 років, та випробовуються в бойових умовах. Та ж снайперська гвинтівка Лобаєва, вона в п'яти модифікаціях.

Крім того, є й іноземні зразки - це більше такі далекобійні зразки, які можуть вести вогонь від двох з половиною тисяч метрів і далі, - сказав він.

Нагадаємо, представник пресцентру Міноборони полковник Олександр Мотузяник повідомив, що збройні сили РФ нарощують боєздатність першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. 

У Міноборони повідомили, що Росія продовжує постачати на Донбас військову техніку. Тільки у жовтні 2020 року до оперативного угруповання російських окупаційних військ з території РФ доставлено до 20 вантажних автомобілів зі стрілецькою зброєю.