Росія ешелонами завозить нові танки в Україну - розвідка

Російські окупанти залізницею завозять нові танки Т-72Б в Україну
Росія ешелонами завозить нові танки в Україну - розвідка
Російський танк фото: maxresdefault
16 Жовтня 2020, 17:03
читать на русском

Бойовики за допомогою танків Т-64, які вже вичерпали свій ресурс, збираються демонструвати виконання Мінських домовленостей про відведення важкої техніки з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив представник пресцентру Міноборони полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу.

Триває переозброєння танкових підрозділів. Замість танків Т-64, які вичерпали ресурс експлуатації, з території РФ залізничним транспортом завозяться танки Т-72Б”, - зазначив Мотузяник.

За його словами, Збройні сили РФ нарощують боєздатність першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Вилучені окупантами з танкових підрозділів танки Т-64 розміщуватимуться на спеціальних майданчиках для демонстрації у такий спосіб виконання Мінських домовленостей про відведення важкої техніки від лінії зіткнення”, - передає розвідка.

Нагадаємо, 22 липня 2020 року ТКГ погодила режим повного припинення вогню на Донбасі починаючи з 27 липня. Натомість, вже 6 вересня, бойовики обстріляли українські позиції та поранили військовослужбовця в Донецькій області. Того ж дня в Луганській області через обстріл бойовиками загинув український військовий.

Крім того, після капітального ремонту на підприємствах російського оборонно-промислового комплексу до підрозділів противника доставлено понад 15 одиниць бойової техніки, у тому числі 122-мм реактивні системи залпового вогню “Град”.

1