На Гаваях туристів змусять самих платити за свій порятунок

Таким чином місцева влада хоче змусити туристів дотримуватися правил безпеки
На Гаваях туристів змусять самих платити за свій порятунок
Море, відпочинок (Фото: pexels)
3 Березня 2021, 01:00
читать на русском

Влада американського штату Гаваї хоче змусити туристів, які не читають або ігнорують попереджувальні знаки та через це наражаються на небезпеку, самих платити за свій порятунок.

Про це повідомило видання New York Post.

Гавайські законодавці розглядають законопроєкт, який може вимагати від туристів відшкодувати витрати місцевим рятувальним бригадам, якщо мандрівників потрібно було врятувати, бо вони зійшли з промаркованих стежок, увійшли на приватну територію або проігнорували попереджувальні знаки про те, що стежка закрита, – йдеться в повідомленні.

Крім того, туристів хочуть штрафувати й за інші дрібні проступки.

Також на Гаваях розглядають інший законопроєкт, який дасть змогу місцевим рятувальникам самим вирішувати, штрафувати необачних туристів чи ні.

Читайте також

Такі законопроєкти розглядали у штаті й раніше, однак вони не мали достатньої підтримки. Нині ж через пандемію коронавірусу бюджет штату сильно постраждав і влада шукає нові способи його наповнення.

Нагадаємо, нині Сполучені Штати Америки впроваджують нову стратегію вакцинації населення від коронавірусу. Її довелося розробити через поширення нових штамів COVID-19.