На Київщині чиновник ДСНС передав державну землю забудовнику для зведення багатоповерхівки

ДБР викрило схему заволодіння державною землею та квартирами житлового фонду ДСНС України
10 Серпня, 18:52

Начальник одного з управлінь Головного управління ДСНС України в Київській області розробив та реалізував незаконну схему, яка дозволила вивести земельну ділянку, що була в оперативному користуванні пожежної частини та мала статус державної землі, в комунальну власність.

Про це пише пресслужба ДБР.

Надалі це дало змогу службовій особі укласти інвестиційну угоду з місцевим забудовником про зведення 10-поверхового житлового будинку із 2-ма наземними паркінгами.

Оборудка була реалізована в обхід процедури, передбаченої Земельним Кодексом України та без відповідного погодження Кабміном.

У 2023 році, після реалізації останнього етапу незаконної схеми, її організатор та інші службові особи Головного управління ДСНС України в Київській області отримали від забудовника 19 квартир, які розподілили між собою поза чергою.

Розподіл житла проведено виключно в інтересах зловмисників і без врахування першочергових потреб сімей працівників ДСНС, що постраждали від російської окупації чи втратили годувальників.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував кадрові зміни у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також