Глава МВС Клименко анонсував кадрові зміни у ДСНС

Нині у відомстві тривають внутрішні перевірки
Головне
Глава МВС Клименко анонсував кадрові зміни у ДСНС
Ігор Клименко Фото: сайт МВС
5 Серпня 2023, 09:41
читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував кадрові зміни у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Про це сам Клименко написав у  Telegram.

"Щодо ДСНС. Найближчим часом оприлюднимо результати внутрішніх перевірок. Будуть зміни", - повідомив Клименко.

Нагадаємо, суд призначив два місяці тримання під вартою начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івану Коробці у справі про падіння гелікоптера у Броварах, в якій загинуло керівництво МВС.

Напередодні йому та ще чотирьом посадовцям ДСНС оголосили про підозру в порушенні правил безпеки польотів, що спричинило загибель людей, та службову недбалість. За даними слідства, вони не перенесли політ делегації МВС через несприятливу погоду, а гелікоптер не був призначений для здійснення таких польотів.

Коробка сказав, що з рішенням суді не згідний, бо діяв "відповідно до керівних документів": фаховий рівень пілотів дозволяв перевозити керівний склад, а "погода була льотна". Адвокати подаватимуть апеляцію.

Ще чотирьом підозрюваним посадовцям ДСНС у справі про авіакатастрофу гелікоптера у Броварах обрали запобіжні заходи: начальнику служби безпеки польотів Спецзагону цивільного захисту призначили два місяці цілодобового домашнього арешту, ще трьом посадовцям — тримання під вартою без права на заставу.

Читайте також

1