Після трагедії в Броварах міністрам заборонили літати на гелікоптерах

Міністрам дозволено пересуватися лише на автомобілях
Головне
Після трагедії в Броварах міністрам заборонили літати на гелікоптерах
Військовий гелікоптер Фото: president.gov.ua
7 Лютого 2023, 14:28
читать на русском

Після трагедії в Броварах, яка сталася 18 січня, міністрам заборонили літати на гелікоптерах. Наразі їм дозволено пересуватися лише на автомобілях.

Про це заявив виконуючий обовʼязки міністра внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

За його словами, зараз перевіряються усі гелікоптери, які є в системі Міністерства внутрішніх справ України.

"Система безпеки повністю переглянута. Ті гелікоптери, Airbus 225, на цей час перебувають на аеродромах, працюють спеціалісти. Ми перевіряємо всі гелікоптери, які були в системі МВС. Цей процес затягнеться на місяць або на два, поки ми не встановимо з іноземними експертами, що вони безпечні. Якщо розглядати версію, що це несправність гелікоптера", - заявив Клименко.

Він додав, що посадовцям заборонили літати на гелікоптерах до кінця розслідування авіатрощі.

"З іншого боку, ми заборонили пересуватися керівникам на гелікоптерах, тільки автомобільним транспортом, поки ми не завершимо розслідування і ми достеменно не дізнаємось причини катастрофи", - заявив Клименко.

Нагадаємо, 18 січня уряд призначив очільника Нацполіції Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ і поклав на нього тимчасове виконання обов'язків міністра внутрішніх справ після загибелі Дениса Монастирського в катастрофі гелікоптера у Броварах.

У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Читайте також

1