Ігор Клименко виконуватиме обов`язки глави МВС

Кабмін сьогодні призначив його заступником міністра внутрішніх справ
Головне
Ігор Клименко виконуватиме обов`язки глави МВС
18 Січня 2023, 19:29
читать на русском

Кабінет міністрів України призначив Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ - головою Національної поліції України. Він тимчасово виконуватиме обов'язки міністра внутрішніх справ.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль в Telegram.

"Уряд призначив Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ - головою Національної поліції України. І поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ", - написав він.

Прем'єр додав, що після обговорення з Верховною радою буде подання на призначення нового керівника відомства.

"Міністерство внутрішніх справ - одна з ключових ланок безпеки нашої країни, а тому задіяні необхідні протоколи, щоб зберегти керованість усіма процесами", - наголосив Шмигаль.

Згідно з процедурою, тимчасовим виконувачем обов'язків уряд призначає заступника міністра.

У загиблого Дениса Монастирського було п'ять заступників: Богдан Драп'ятий, Мері Акопян, Сергій Гончаров, Катерина Павличенко та Ігор Бондаренко.

Однак уряд ухвалив рішення призначив Ігоря Клименка заступником глави МВС і вже після цього поклав на нього обов'язки глави відомства.

Довідка: Ігор Володимирович Клименко - голова Національної поліції України, генерал поліції третього рангу, доктор психологічних наук.

У 1994 році закінчив Харківський військовий університет, а в період з 1994 по 1997 рр. проходив військову службу в ракетній військовій частині. Заочно закінчив Одеський державний університет і здобув кваліфікацію психолога.

Розпочав роботу в МВС у 1998 році з посади психолога в Центрі практичної психології Управління МВС у Харківській області. У 2019 році був призначений головою Національної поліції Києва.

Нагадаємо, у результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом на даний час відомо про 14 жертв, серед яких 1 дитина.

1