У Запоріжжі полковник ДСНС крав пальне і влаштував міні-АЗС на території власного маєтку (фото, відео)

Чиновник володіє низкою елітних автівок і розкішною віллою на території колишньої метрологічної станції ДСНС
Головне
У Запоріжжі полковник ДСНС крав пальне і влаштував міні-АЗС на території власного маєтку (фото, відео)
8 Червня 2023, 15:35
читать на русском

Працівники ДБР викрили та повідомили про підозру запорізькому полковнику ДСНС, який торгував відомчим пальним та наживався на війні. Сума збитків держави складає понад 2,3 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Пальне ДСНС виділялось державою для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей з прифронтових територій. Проте, воно розкрадалось та надалі продавалось або ним заправлялись приватні вантажівки.

Крім того, заправщиками залучались чинні співробітники ДСНС. Ці "рятувальники" за місцем своєї служби не з’являлися місяцями, хоча й отримували зарплатню. Один з підозрюваних взагалі виконував функції заправника "чорного палива" і постійно знаходився на території домоволодіння полковника.

Розкрадання пального були настільки масштабними, що посадовцю довелось облаштувати міні-АЗС прямо на території власного маєтку.

У ході слідчих дій знайдено талони на пальне, що належать ДСНС, викрадене дизельне пальне, обладнання для його зберігання та продажу. Гроші в різній валюті на суму понад 8 мільйонів в гривневому еквіваленті.

Полковник володіє преміум-автомобілями та  розкішним маєтком на березі Дніпра. Це - далеко не весь перелік виявленого під час проведення обшуків працівниками ДБР у начальника аварійно-рятувального загону Запорізького ДСНС.

Крім того, перевіряється інформація щодо протиправного заволодіння земельною ділянкою в центрі Запоріжжя на якій зведено маєток головного фігуранта. За даними слідства, ця земля перебувала у користуванні колишньої метрологічної станції ДСНС та "загадково" перейшла у власність "ділка".

ДБР повідомило про підозру за ч.ч. 4,5 ст. 191 КК України всім шести фігурантам. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, СБУ затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради, який "наводив" російські ракети на Україну.