На Київщині чиновник ДСНС передав державну землю забудовнику для зведення багатоповерхівки

ДБР викрило схему заволодіння державною землею та квартирами житлового фонду ДСНС України
На Київщині чиновник ДСНС передав державну землю забудовнику для зведення багатоповерхівки
10 Серпня 2023, 18:52
читать на русском

Начальник одного з управлінь Головного управління ДСНС України в Київській області розробив та реалізував незаконну схему, яка дозволила вивести земельну ділянку, що була в оперативному користуванні пожежної частини та мала статус державної землі, в комунальну власність.

Про це пише пресслужба ДБР.

Надалі це дало змогу службовій особі укласти інвестиційну угоду з місцевим забудовником про зведення 10-поверхового житлового будинку із 2-ма наземними паркінгами.

Оборудка була реалізована в обхід процедури, передбаченої Земельним Кодексом України та без відповідного погодження Кабміном.

У 2023 році, після реалізації останнього етапу незаконної схеми, її організатор та інші службові особи Головного управління ДСНС України в Київській області отримали від забудовника 19 квартир, які розподілили між собою поза чергою.

Розподіл житла проведено виключно в інтересах зловмисників і без врахування першочергових потреб сімей працівників ДСНС, що постраждали від російської окупації чи втратили годувальників.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував кадрові зміни у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також